Новини

 Балът на строителите
Ноем. 20, 2019

Благотворителна изложба с картини на Павел Митков беляза Балът на строителите

Иноваторът в изкуството Павел Митков взе участие с благотворителна изложба на 12-я бал за Деня на Строителя, организиран от Камарата на строителите в България. 

Творецът представи 12 произведения на изкуството, посветени на строителството като професия и житейски път. Картините "Финалната права" символизираща дългоочакваният завършек на даден проект, "Първа копка" - началото, "Къщата на майстора " - венецът на уменията, внесоха колорит и емоция в тази сериозна професия.

Картините бяха представени във фоайето на зала 3 на НДК по време на годишния бал на строителите и предприемачите в сектора. Освен, че изложбата придаде естетски блясък на събитието, картините се предлагаха на "тих кът" с наддаване.


 

"Тази изложба беше предизвикателство за мен,защото строителството преди всичко е инженерна работа, така че изкуството трябваше да покаже, това което стои зад съвкупността от професионални усилия и идеи. Част от средствата предоставихме на Камарата на строителите за благотворителна кауза, свързана с учредяването на Фонд за подпомагане на студенти и ученици от висшите технически училища и професионални гимназии по строителство. За мен беше истинско удоволствие да съм част от празника на хората, които градят в нашата държава.", заяви Павел Митков по повод събитието.


Репродукциите на 12-те творби ще украсят календара за 2020 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а оригиналите могат да бъдат разгледани в галерия "Митков" на ул. Съборна 7 в София.