Новини

Галерия Митков в Карлови Вари
Ноем. 22, 2019

Галерия Митков в Карлови Вари oтпразнува своята 12 годишнина

Галерия Митков в Карлови Вари oтпразнува своята 12 годишнина в тесен приятелски кръг, на специална среща в престижния СПА курорт. 

Началото се полага през 2006 г с първата изложба с творчески произведения на Павел Митков в Грандхотел Pupp  и през годините, макар и да сменя своите локации, галерията трайно намира своето място в живота на курорта. Редовни нейни посетители са немските и руски туристи, които са едни от най-честите гости в града и са ценители на изкуството.

Карлови Вари е SPA столицата на Чехия и се намира само на 2 часа път от Прага, в Западна Бохемия. Градът е известен както със своята лековита вода, така и със своята красива и цветна архитектура. Карлови Вари е основан още през 14 век от Чешкият крал Карл IV, който докато ловувал се натъкнал на минерален извор. С времето основаното от него селище се разраснало и прочуло с лековитата си вода, а през 19 век става световно известен SPA център за европейската аристокрация. 

Много популярни личности са получавали вдъхновение тук  - Гьоте, Моцарт, Бетовен, Паганини и още много други. Днес градът е популярен и с културният си живот, тъй като там се провеждат няколко кино фестивала като Karlovy Vary International Film Festival, който е един от най-старите в света и един от от главните европейски кино фестивали.

Това, което вълнува публиката на галерия Mitkov най-често са пейзажите и картините пълни с живот, лъхащи топлина, споделя творецът Павел Митков. Той акцентира  още, че за него е чест да може да представя свои произведения именно тук, защото атмосферата на града е изключителна вдъхновяваща и винаги когато е там получава нов импулс за творчество.Ако ви предстои пътуване в Карлови Вари, не забравяйте да отбележите като точка за посещение и галерия Mitkov в града. Може да я намерите на адрес  : 360 01 Karlovy Vary ul. I.P.Pavlova 8