Новини

Деца рисуваха картини с художника Павел Митков
Юни 01, 2020

Деца рисуваха картини с художника Павел Митков за 1 юни

Деца дадоха воля на въображението си и претвориха фантазиите си като истински художници в галерия „Митков“. Българският художник Павел Митков организира специален „Детски Мастърклас“ за най-младите артисти по случай 1 юни. 
„Събитието имаше за цел да провокира децата да покажат таланта си, емоциите си и да влязат в едно интересно преживяване извън компютрите и телефоните. Щастлив съм, че всички те нарисуваха изключително интересни картини и изразиха желание да продължат да се занимават с изкуство.“, споделя художникът Павел Митков.
Децата се запознаха с основните елементи на рисуването с маслени бои, кога и как се използват различните инструменти като четки и шпакли, как да смесват цветовете и да създават ефектни форми с движения на четката. Павел Митков показа иновации в изкуството, а младите таланти имаха възможност и да експериментират. Всеки от тях нарисува своя собствена картина. Цветя, птици, слънчоглед и розово фламинго са само част от сюжетите, които изпълниха платната на младите артисти. Урокът премина с много смях, забавление и множество въпроси от младите таланти. „Детски Мастърклас“ има за цел да стимулира децата да изразяват себе си чрез рисуването. Малчуганите отнесоха със себе си картините, за да носят настроение и вкъщи. 
В събитието взеха участие 12 деца на възраст между 6 и 14 години в галерия „Митков“ и в новото студио на художника, което днес за първи път отвори врати на улица Леге 10 в столицата. В него Павел Митков ще преподава класове по рисуване за малки и големи и иновации в изкуството и ще представя „СИСТЕМА 5“.