Новини

„Ретро класик 2020“, Щутгарт
Март 05, 2020

Изкуство и арт инсталация на „Ретро класик 2020“, Щутгарт

На ежегодното изложение „Ретро класик“ в Щутгарт последните годиние се появява интересна традиция. Галерии и творци от цяла Германия използват темата на най-големия панаир за ретро автомобили, за да представят различни инсталации и произведения на изкуството. Тази година, както и миналата, изложбата не се размина без наше участие. Като голям фен на ретро автомобилите, Павел Митков посещава и участва редовно в „Ретро класик“.
Художникът бе приятно изненадан, че на тази най-голяма изложба в Германия, която заема и десетте халета в Щутгартския панаир, все повече има представени иновации на автомобилостроенето и различните негови направления. – това, от което Митков се интересува и това, с което се занимава активно – иновации в изкуството.
На нашия щанд в хале № 4 по време на целите три дни от изложението, цареше творческо настроение, съпътствано от селекцията френски вина на г-н Алан Зидлер, един от най-атрактивните, запознат с тънкостите на занаята сомелиер, приятел на Митков и собственик на новооткриващия се през април винен салон „Бернау ам Кимзе“ под името Вайнбург.
Оставяме на нашите читатели снимков и видео материал, който говори сам по себе си за емоциите и атмосферта на щанда, въпреки нарасналата европейска психоза от Коронавирус.