Новини

Галерия Митков Летище София
Дек. 09, 2019

Летище София се сдоби с арт галерия MitkovЛетище София се сдоби със своята арт галерия, която ще изпраща пътуващите от България. Павел Митков инициатор на идеята сподели, че това е още една иновация, която той като артист инспирира. 

Забелязах, тъй като много пътувам, че човек на летището разполага с достатъчно време, което той иска да оползотвори различно от това, което предлагат зоните за сигурност или т.нар. Фри Шопове.Освен интернет и стандартните възможности за покупки и ресторантите, където може човек да пие кафе до момента нямаше други алтернативи.

Радвам се, че предоставяме на хората и друга възможност - един арт салон - галерия, където времето на летището вече ще може да се  използва по-приятно.Пространството е оформена уютно, където потъваш в атмосферата на картини, скулптури, сувенири. Пълна документация от сертификати от националната художествена галерия, от държавните органи, опаковки за ръчен багаж за онези, които решат да си тръгнат с подарък, както и високо квалифициран персонал - всичко това е осигурено в галерията за нейните посетители. Ароматно кафе и чай ще посреща всеки, който прекрачи прага й.
Екипът на галерията е подбрал колекция от картини, които да дават заряд на всяко пътуване. Изложена е и последната колекция на галерия Митков с принт шалове, магнити, календари за 2020 г.


“Искам да дам възможност на хората не само да си купят подарък с жива стойност, но и да могат хората да се докоснат до иновативните методи, които прилагам в рисуването като техники, материали, идеи..Така се надявам да запаля заряда на всеки един и отключа неговия талант чрез моето изкуство в която и да е област на живота”, сподели творецът Павел Митков -основател на галерията.