Новини

Най-добрата инвестиция е картината, която ти харесва
Май 12, 2020

Най-добрата инвестиция е картината, която ти харесва

НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ Е КАРТИНАТА, КОЯТО ТИ ХАРЕСВА

Живеем във времена на постоянни промени. Повечето опити да се предвидят ситуациите напред и да се подсигурят и обезпечат определени модели се оказват несполучливи. Това е така защото живеем във ново време и староте инструменти и начини вече не работят.Точно както ако се опиташ да вкараш видеокасета в смартфона си по механичен начин.

Всеки един от нас е изправен непрекъснато пред избора или да плува свободно в океана от информация ( където са и всички възможности) или да се държи до края за някоя от красиво изваяните мачти на Титаник. Разбира се използвам тази метафора, но спомняйки си кадри от великият филм си мисля, че тези които оцеляха бяха две категории хора: такива , които имаха късмета и такива които го предизвикаха неспирайки да се борят и търсят спасение.

Свидетели сме и на това как малък невидим враг във вид на вирус преобърна световната карта на пазарите и въобще целия свят. Нещо което може би е една от последните индикации за пренастройка на критериите.

Що се отнася до пазара на Изкуство той също претърпява своята криза, която е по скоро не финансова, а идеалогическа. Никой не е дал точен отговор на въпроса “Кое е изкуство и кое не?” По мои дълбоки убеждения никой няма да може да даде и универсален отговор на този въпрос, защото той е индивидуален за всеки човек.Въпреки всичко обаче няколко броящи се на пръсти аукционни къщи са извзели по голямата част от пазара и определят правилата или по скоро ги налагат. Точно както във футбола към днешния момент не естетическите стойности и дълбоките послания, а парите, пиарите и рекламата правят една стока стойностна или не. Нещо което аз съм дълбоко в себе си убеден че се променя и няма да продължи да съществува по начина по който съществува досега, тъй като света не е същия след появата на гугъл, фейсбук и въобще интернет и на всеки един индивид се дава възможност да притежава собствена медия в джоба си. Оттук нататък живеем в симбиоза на това какво одобряваме (харесваме) и какво споделяме( шерваме) което е основната молекула описваща взаимодействието межди индивида и обществената среда и обратното. Индивиди които печелят вниманието на широката публика нямат нужда от това да бъдат признати от гилдии, критици и авторитети. Обществения механизъм абсолютно точно ще се регулира по отношение на това към коя група принадлежи и по този начин ще отпадне плявата от зърното. Както спонах тези две думички like и share ще са и тези които ще определят правилата ако ги разберем правилно!!! А правилното разбиране е да застанете пред картината и да си кажете дали ви харесва и дали я бихте споделили.Ако това е така то тогава тя е и най добрата инвестиция за Вас!! Ако следите и гледате статистики или се подведете по чужди мнения парите Ви ще отидат точно при тях!
Никой по добре от собствените Ви естетически възприятия незнае по добре какво е добре за Вас!!!Така че мили ИНВЕСТИТОРИ, инвестирайте във себе си, защото в противен случай инвестирате някъде другаде!

Павел Митков