Новини

Разходка в Златна Прага
Дек. 24, 2019

Разходка в Златна Прага. Или как да осмислиш разходката с моливи в ръка. )))

Прага, фоайето на Хотел Интерконтинентал – едно любимо място, което посещавам всеки път, когато съм в Чешката столица.
Напоследък градът е постоянно задръстен с туристи и чарът му се губи в зомбираните тълпи, правещи селфита. Като че ли няма значение къде си. ))) Важното е да се снимаш, и после разглеждайки снимките да усетиш мястото. Днес и аз искам да се снимам, но някак по различно, по смислено... иновативно.
Спомням си, че имам празно платно в колата, докато гледам изложения Ролс Ройс във фоайето на хотела. )))
Как бих нарисувал една възрожденска къща на капака. )))
За моя радост в хотела има нещо по позволимо – магазин на известната чешка фирма Кохинор, също с над 220 годишна история в иновациите на моливи, креди, пастели. Какво по-подходящо от това. ))) Купих си комплект акварелни моливи и маслени бои Прага, които хвърлих в багажника, взех платното и отидох вдъхновен при синята маймуна, за да споделя началото на моята едночасова разходка по улиците на Прага, в която щях да слушам приятна музика, да скицирам с цветните моливи емоции, провокирани от града и най-вече да направя нещо по различен, иновативен начин.
Винаги съм твърдял, че една картина е материали и емоция. Тук имах всичко неоходимо и от двете, и вместо безцелно да ходя в зомбираната тълпа, направих моята пражка разходка смислена, като се роди една различна картина, поела от духа на Прага, от материала на Кохинор и от моята емоция. )))
Вечерта с малко вода и боите Прага, довърших Прага. ))) (виж видеото)