Новини

Рисувай против вируса
Март 17, 2020

Творецът Павел Митков стартира кампания: “Рисувай против вируса”

“Рисувай против вируса - Да обезсилим вируса!” е мотото на кампанията на творецът Павел Митков, която той стартира онлайн в своята фейсбук страница.

“Прибирам се с последния полет от галерията ми в Чехия и ще съм в 14 дневна изолация, от която ще започнем да рисуваме заедно онлайн, напълно безплатно. Организирал съм и възможността хората да могат да закупят материали за рисуването на преференциални цени, които договорих специално за кампанията. Те ще могат да бъдат доставени чрез куриер и така заедно ще се потопим в една нова реалност.”, казва Павел Митков.

Рисуването може да обезсили страха, допълва още творецът по повод изпитанието, пред което сме изправени. Според него изпадането в паника и масовата психоза е най-вредното и глупаво нещо, което може да направим в момента. Маските са нещо нормално, което творците използват, за да се защитят от миризмата на терпентин и бои. и те могат да бъдат използвани също за творчество. 

Павел Митков, сподели и кое го е подтикнало за тази инициатива:

“Докато рисува, човек се вглъбява в картината, а не в събитията около него и подхранените страхове от въображението на ума. Картината е прозорец към един свят, а в момента всички имаме нужда от един такъв прозорец, в който нещата ни се случват красиво и позитивно. Въпросът за самите нас е накъде ще тръгнем в този момент - дали ще отворим прозореца към истината или ще изберем задънената улица. Рисувайки всеки може да оползотвори приятно времето, в което е здравословно да си стои вкъщи, да създаде нещо приятно за себе си, да го сподели с близките си и по този начин да помогне за общото повишаване на вибрациите в този момент.”


Най-важни са обаче положителните мисли, които повишават имунитета на човека и според Павел Митков рисуването може и да ни сплоти, като споделяме изкуството заедно.

Повече за кампанията и как може да се включите може да научите тук: